Medvevilág Szicíliában
Animáció, családi, kaland

La fameuse invasion des ours en Sicile
2020

Szereplők Toni Servillo, Leïla Bekhti, Antonio Albanese, Jean-Claude Carrière, Linda Caridi, Arthur Dupont, Maurizio Lombardi
Rendező Lorenzo Mattotti
Premier 2020. július 16.
Korhatár 6 - Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 22 perc

Az Oscar-díjra jelölt A vörös teknős című animációs film alkotói ezúttal Dino Buzzati egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású meséjét dolgozták fel az animáció műfajában. A 20. század korszakalkotó gyermekkönyvének filmes feldolgozásában Leander, a medvék királya több élelem és rég elveszett fia, Tóni megtalálásának reményében bundás népével megindul a völgy felé a hegyekből. A történet, mely Szicília varázslatos, fantáziával átitatott hegyei és völgyei között játszódik a medvék és emberek együttélését mutatja be. Csakhogy ez a találkozás olyan veszélyeket is rejtegethet, melyre nem lehet elég felkészült a medvevilág. Vajon az emberi szokások átvétele ellenére képesek lesznek megőrizni a medvék mindazt, ami olyan különlegessé teszi őket?

Lorenzo Mattotti, a világhírű illusztrátor rendezése, a Medvevilág Szicíliában a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol szenzációs nézői és kritikai fogadtatásban részesült.

A hazai közönség első alkalommal a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthatta a nagysikerű, magával ragadó és káprázatosan egyedi látványvilággal rendelkező animációs filmet, melynek képkockáin valósággal megelevenednek Dino Buzatti összetéveszthetetlen figurái.

A Medvevilág Szicíliában a Mozinet forgalmazásában 2020. tavaszán országszerte látható a magyarországi mozikban.

(hp)

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Jegyet vásárolni kizárólag a helyszínen a mozi pénztárában lehet az előadás kezdete előtt egy órával. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.