Sötét vizeken
Dráma, életrajz, thriller, történelmi

Dark Waters
2019

Szereplők Anne Hathaway, Mark Ruffalo, Tim Robbins, Bill Pullman, Victor Garber, Mare Winningham, Bill Camp
Rendező Todd Haynes
Premier 2020. február 27.
Korhatár 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 6 perc

Robert Bilott sikeres ügyvéd, karrierje során számos pert nyert. Amikor azonban egy gazda kér tőle segítséget, szembesül pályája egyik legnehezebb ügyével. A DuPont hosszú ideje juttat mérgező vegyi anyagokat egy városka ivóvízhálózatába, állatok százainak pusztulását okozva. Bilott tudja, hogy szinte esélytelenül száll harcba a hatalmas vállalattal az átlagemberek védelmében, mégsem hátrál meg. Ha sikerrel jár, az egész világ tudomást szerez a vegyi üzem felelősségéről a titokzatos betegségekkel és elhalálozásokkal kapcsolatban. A tét azonban óriási, miközben bizonyítékokat keres, állását, szerettei és saját maga biztonságát is veszélybe sodorja.
Az izgalmas thriller valós események alapján készült. Bilott elérte, hogy a DuPont 2017-ben 600 millióval kárpótolja a pórul járt lakosokat. Az ügyvéd azóta is a környezetvédelem jogi élharcosa. Az esetről Nataniel Rich közölt beszámolót a New York Times-ban, ez adta az ötletet a filmhez. A rendezői széket Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol, I’m Not There – Bob Dylan életei) kapta, a produceri feladatokat a főszerepet vállaló Mark Ruffalo (A gyerekek jól vannak, Bosszúállók, Szemfényvesztők 1-2., Spotlight: Egy nyomozás részletei, Thor: Ragnarök) látta el. További fontosabb szerepekben Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman látható.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Jegyet vásárolni kizárólag a helyszínen a mozi pénztárában lehet az előadás kezdete előtt egy órával. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.